• Language

 • DAFO – starkt fokus på produktutveckling

  2023-05-08

  Hej Åsa! Väldigt kul att ha er på DAFO som utställare på mässan. Hur går tankarna inför Swedish Forestry Expo?
  Det ska bli väldigt spännande att vara med på Swedish Forestry Expo som vi tror kommer att locka många besökare och innehålla en hel del intressanta produktnyheter. Vi ser fram emot att få träffa både nya och befintliga kunder samt att få dela med oss av vår kunskap och visa upp våra smarta lösningar inom släcksystem.

  Det ska bli spännande att ta del av era lösningar. Men hur har det gångna året varit för er? Hur ser framtiden ut?
  Det senaste året har på flera sätt varit turbulent då vi som många andra känt av inflation och brist på vissa komponenter på marknaden, men trots det så har vi klarat oss väldigt bra. Vi ser ljust på framtiden och fortsätter att ha ett starkt fokus på produktutveckling för att hänga med i kommande trender och behov på marknaden. Lösningar som kan hantera omställningen mot el och andra nya typer av drivmedel är något vi jobbat aktivt med under lång tid och kommer att fortsätta med. 

  Roligt att höra att ni sätter så starkt fokus på produktutvecklingen. Kan du inte specificera mer varför skall man besöka just er under ett besök på mässan?
  Säkerhet bör alltid vara ”top of mind” för varje företag. Ett släcksystem är en billig livförsäkring, ett sätt skydda sina investeringar och undvika kostsamma stillestånd samt att värna om sin omgivning. Vi kommer bland annat att visa en av våra nyare produkter Truckline som är ett av marknadens mest kostnadseffektiva släcksystem för timmerbilar.

  Är det något speciellt du skulle vilja belysa i våra nyhetsbrev?
  Skogen sysselsätter många människor idag. Att jobba i skogen innebär ofta att vistas i svårtillgänglig och stundtals isolerad terräng, där du många gånger arbetar ensam. Som ägare eller operatör av en skogsmaskin är brand en av de största riskerna du kan utsättas för. En skogsbrand kan få ödesdigra konsekvenser för både människor, maskiner och inte minst naturen. Det är här ett släcksystem kan vara avgörande. Kom förbi vår monter, eller hör av dig till oss så berättar vi gärna mer.

  Slutligen: Vilken låt skulle du säga symboliserar ert företag och varför?
  Det får nog bli ”Put out the fire” med Queen då detta utgör grunden för vårt företag.

  Ni finner Dafo Veichle Fire Protection i monter S:04d under mässan. På bilden Robert Ratliff som installerar ett släckningssystem på en Komatsu.

  Swedish Forestry Expo presenteras av: